Yaşlanma Karşıtı Krem ve Serumlar


yaşlanma karşıtı krem

yaşlanma karşıtı kremler
            yaşlanma karşıtı ürünler

              Yaşlanmayı durduran mucizevi bir formül henüz bulunmuş değil; ancak kozmetik bilimi güzel yaşlanmak isteyenler için etkili ürünler sunmaktan vazgeçmiyor. Yeni nesil teknolojiler kullanılarak üretilen yaşlanma karşıtı krem gibi ürünler, yıllar geçtikçe daha da belirgin hale gelen kırışıklık, leke ve ince çizgi görünümlerini azaltmaya yardımcı oluyor. Kırışıklık karşıtı ürünler ve yaşlanmayı geciktiren formüller hakkında merak edilenleri bu kapsamlı rehberde bulabilirsiniz.

              Yaşlanma Karşıtı Ürünler Nelerdir? 

              Yaşlanma karşıtı ürünler, adından da anlaşılacağı üzere yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan etkilerin azaltılmasına yardımcı oluyor. Nemlendirici kremlere kıyasla daha gelişmiş faydalar sunan bu ürünler C vitamini, retinol, hidroksi asit, koenzim, çay özleri ve peptit gibi onarıcı aktifler sayesinde kırışıklık, çatlak ve ince çizgilerin önüne geçiyor. 

              Yaşlanma Karşıtı Kremler

              Yaşlanma karşıtı kremler aynı zamanda nemlendirici etkiye sahip formülleriyle cildin yüz, göz ve el gibi farklı bölgelerinde kullanılabilen zengin seçeneklerden oluşuyor.

              Yaşlanma Karşıtı Yüz Kremleri

              Cildin dış etkenlere karşı en hassas dokularını içerdiği için yaşlanma etkileri yüz ve çevresinde daha belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor. Haliyle belli bir yaştan sonra kırışıklık karşıtı krem kullanmak kaçınılmaz hale geliyor.

              Yaşlanma karşıtı kremler yapı olarak yüz nemlendirici kremlere benzer özellikler taşıyor. Dolayısıyla gece veya gündüz fark etmeden gün boyu kullanılabiliyor.

              Yaşlanma karşıtı yüz kremi kullanımı:

              Cilt tarafından hızla emilen yaşlanma karşıtı krem ürünlerini ellerinizi kullanarak kolayca uygulayabilirsiniz. 

              Bezelye tanesi büyüklüğündeki kremi yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

              Krem ürünlerini kullanmadan önce cildinizi kir ve yağdan iyice arındırmalısınız. 

              Gece bakımı için kullanacağınız yaşlanma karşıtı kremlerin güneş koruma faktörü taşımadığından emin olmalısınız. Aksi takdirde sivilce ve gözenek tıkanıklığı gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

              Kremin sıkılaştırıcı etkisini artırmak için ürünü aşağıdan yukarı doğru masaj yaparak uygulamayı deneyebilirsiniz. 

              Yaşlanma karşıtı kremler makyaj altına uygulandığında baz görevi üstlenerek makyajın kalıcılığını artırıyor.

              Yaşlanma Karşıtı El Kremi

              Yaşlanma belirtileri yüz bölgesinde daha görünür olsa da ellerde oluşan kırışıklık görünümünü de göz ardı etmemek gerekiyor. Özellikle soğuk havalarda kuruluk, çatlak ve ince çizgiler şeklinde görülen eldeki yaşlanma belirtileri için nemlendirici etkili formüller öne çıkıyor. El bakımı için geliştirilen yaşlanma karşıtı ürünlerin birçoğu onarıcı Koenzim Q10 ve güneş lekelerini önleyen filtreler içeriyor.

              Yaşlanma Karşıtı Güneş Kremi

              Yaşlanmanın cilt üzerindeki etkileri kolajen yıkımı, oksidasyon, inflamasyon ve glikasyon gibi sebeplerden kaynaklansa da en önemli faktörü zararlı güneş ışınları oluşturuyor. Dermatologların da sıkça vurguladığı gibi yoğun güneş ışığına maruz kalmak özellikle yüz ve çevresinde yaşlanmayı hızlandırıyor. Ultraviyole ışınların cilt hasarı ve cilt kanseri semptomlarının %90’ından sorumlu olduğu da hesaba katılırsa, yaşlanma karşıtı güneş kremi ürünleri kullanmak ciddi önem taşıyor.

              Güneş kremleri el, yüz, boyun ve cildin diğer bölgelerine uygulanarak kolajen yıkımının önüne geçiyor. Ayrıca güneşe maruz kalmak cildin bağışıklık tepkisini azaltarak erken dönemdeki anormal hücrelerin kansere dönüşmesine neden oluyor. Haliyle güneş koruma faktörüne sahip yaşlanma karşıtı ürünler sadece cilt kusurlarını engellemekle kalmıyor, aynı zamanda cilt kanserine neden olan hücrelerin gelişimini de önlüyor.

              Yaşlanma Karşıtı Yüz Serumları

              Yaşlanma karşıtı serumlar kremlere kıyasla daha akışkan bir yapı sergiliyor. Sıvı formundaki serum ürünlerinin molekül yapısı daha küçük olduğundan cilt tarafından da kolayca emiliyor. Bununla birlikte yoğunlaştırılmış bir formüle sahip olarak üretildikleri için özellikle daha ileri yaşlardaki kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.

              Yaşlanma karşıtı yüz serumu kullanımı:

              Akışkan yapısı nedeniyle yüz bakımı için kullanılan kremlerden önce uygulamalısınız.

              Kullanmadan önce cildinizi yağ ve kirlerden arındırmalısınız. 

              3-4 damla serumu cildinize uygulamadan önce ellerinizi birbirine sürterek etkisini artırabilirsiniz.

              Isıttığınız serumu uygularken ellerinizi yüzünüze ve boynunuza hafifçe bastırabilirsiniz.

              Yaşlanma karşıtı serum ürünleri kremlere kıyasla daha düşük yağ oranına sahip olduğu için kullanım sonrası parlaklığı önlüyor.

              Yaşlanma Karşıtı Ürünler Kaç Yaşından İtibaren Kullanılmalı?

              Genellikle 40’lı yaşlardan sonra kullanılması gerektiği düşünülen yaşlanma karşıtı ürünler, cilt tipi ve durumuna göre 20’li yaşlarda da kullanılabilir. Serum ve kremlerin kusurları ortadan kaldırmaya odaklanan yoğun formülleri aynı zamanda önleyici bir rol üstleniyor. Dolayısıyla ince çizgi, kırışıklık veya sarkma gibi yaşlanma belirtilerinin ortaya çıktığı erken yaşlarda da kullanılabiliyor. 

              Yaşlanma Karşıtı Krem ve Serum Önerileri

              Küçük bir kırışıklık ya da hafif bir cilt sarkması yaşayan herkes haklı olarak en iyi yaşlanma karşıtı krem hangisi diye arayışa giriyor. Hangisinin en iyi olduğuna karar vermek zor; ancak kullananların beğeniyle karşıladığı en popüler ürünler şu şekilde:

                                neutrogena

                                        Neutrogena Cellular Boost Yaşlanma Karşıtı Gündüz Kremi SPF 20

                                        Neutrogena Cellular Boost yaşlanma karşıtı krem stres, yorgunluk ve çeşitli dış etkenler sebebiyle meydana gelen hücre yıkımının önüne geçiyor. Cildin hücre yenileme hızını artıran formülüyle kırışıklık, cilt tonu eşitsizliği ve esneklik kaybına savaş açan açarak dört haftada gözle görülen iyileşme hedefliyor. Retinol, hexinol, C vitamini ve hyaluronik asit bileşenleri ile zenginleştirilen bu yaşlanma karşıtı krem aynı zamanda güneş koruması da sağlıyor. 

                                                      revitalift

                                                              Loreal Paris Revitalift Lazer x3 Yaşlanma Karşıtı Gündüz Bakım Kremi

                                                              Loreal Paris Revitalift Lazer x3 yaşlanma karşıtı bakım kremi kullananlar sadece 1 hafta gibi kısa bir sürede gözle görünen gençleşme etkisini görmeye başlıyor. Hyalüronik asit ve Pro-Xylane içeriğiyle kırışıklık görünümünü, bozulmuş cilt dokusunu ve kaz ayaklarını azaltmaya yardımcı oluyor. Cilt hücrelerinde köklü yenilenme yaratan Loreal Paris yaşlanma karşıtı krem sıkılaştırma etkisiyle genç yüz hatlarının geri kazandırılmasına da katkı sağlıyor.

                                                                            nivea

                                                                                    Nivea Yaşlanma Karşıtı Yüz Kremi

                                                                                    24 saate kadar nemlendirme etkisi sunan Nivea yüz kremi yaşlanma karşıtı etkisiyle özellikle genç kullanıcıların favorisi olarak biliniyor. Nemlendirici etkisine rağmen ciltte yağlı bir his bırakmayan bu hafif formül, aynı zamanda cilt tarafından kolayca emiliyor. Nivea yaşlanma karşıtı krem içerdiği UV korumasıyla cilt bariyerinin güçlendirilmesine de yardımcı oluyor.

                                                                                                  diadermine

                                                                                                            Diadermine Lift+ Super Filler Gündüz Kremi

                                                                                                            Diadermine Lift+ Superfiller, özellikle normal ve kuru ciltler için yaşlanma karşıtı krem arayanlar tarafından tercih ediliyor.  Bu yoğun formül pro-kolajen ve hyaluronik asit bileşenleri sayesinde gösterdiği hızlı etkiyle öne çıkıyor. Diadermine yaşlanma karşıtı krem kullananlar düzenli kullanım sonrası daha hızlı hücre yenilenmesi, azalan kırışıklık görünümü ve pürüzsüz bir ciltle tanışıyor.

                                                                                                                      Kısaca özetlemek gerekirse, yaşlanmayı tamamen durdurmak tabii ki mümkün değil; fakat yıllar geçtikçe güzelleşen bir cilde kavuşmak sizin elinizde. Yaşlanma karşıtı ürünlerin ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını öğrendiğinize göre bu zengin formülleri bakım rutininize ekleyerek sıkı, pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz.